• lør
  14
  mar
  2020
  Kl. 14Egnshuset Jungshoved skole

  Yderligere information udgives senere.

 • søn
  17
  maj
  2020
  kl. 10Start Geomuseet Faxe

  Denne tur byder på en fantastisk naturoplevelse, hvor vi begynder med en guidet rundvisning på Geomuseet i Faxe kl. 10. Her kan man opleve, hvordan livet i ´kalkhavet´ så ud for 66 millioner år siden og få et indblik i det liv med omkring 500 forskellige dyrearter, der voksede frem i det oprindelige hav med det mangfoldige koralrev, som ligger netop dér, hvor Faxe ligger i dag. Det imponerende kalkbrud er stadig en travl arbejdsplads. Efter rundvisningen på Geomuseet går turen gennem Kalkparken til udsigtsplatformen Prismet, som med sin konstruktion giver den besøgende en fornemmelse af at træde direkte ud i intetheden over Europas største kalkbrud, og hvor der bliver mulighed for at høre historien om bruddets 900 år lange kulturhistorie, og hvorfor det ser ud, som det gør i dag. Turen er ca. 300 meter lang og varer med rundvisningen på museet i alt ca. 1½ time. Det maksimale deltagerantal på rundvisningen er 30 personer.

  Efter besøget på Geomuseet og Prismet bliver der mulighed for at indtage sandwich og drikkevarer ved Prismet, hvor der er et overdækket spisested med borde og bænke få meter fra kalkbruddet.

  Turen fortsætter til Camp Adventure ved Rønnede - ca. 15 minutters kørsel -, hvor vi forventer at kunne være fremme og parkere omkring kl. 13. Der udleveres en kørselsvejledning, hvis det ønskes.

  Herfra går vi ad den 1 kilometer lang boardwalk i træ, som snor sig gennem bøgeskoven, til det 45 meter høje Skovtårn, hvorfra der på en klar dag er en imponerende udsigt over skovene ved Gisselfeld.
  Skovtårnet, som åbnede den 21. marts 2019, har siden været et populært turistmål. Spadsereturen fra parkeringspladsen, op og ned ad rampen i tårnet og tilbage igen er i alt 3,2 km. lang og varer ca. 2 timer.

  Der er aftalt samkørsel i egne biler på hele turen, som kræver, at mindst 12 personer tilmelder sig. Den samlede pris pr. person, som omfatter entréer, guidet tur i Geomuseet og Prismet i Faxe, entré og parkering i Camp Adventure og kørsel samt sandwich udgør i alt 425 kr. pr. person.

  Nærmere om fælles transport og mødested efter tilmelding.

  Tilmelding senest 1.april 2020 til foreningens kasserer Aase Schmidt på mail : aase.v.schmidt@gmail.com. Prisen 425,-kr pr person indbetales på foreningens konto reg.nr. 1551 kontonr. 8054118. Oplys venligst ved tilmelding om du/I kører selv og evt. hvor mange pladser der er i bilen.

 • tors
  03
  sep
  2020
  kl. 10Damsholte kirke

  Torsdag den 3. september 2020 – turen gennemføres i egne biler, fællestransport vil blive organiseret

  Vi mødes ved Damsholte kirke kl 10.00.

  Damsholte kirke

   – en rokokoperle på Møn. Vi får en guidet omvisning i kirken, som er den yngste af de mønske kirker, bygget i Rokokostil i 1743. K

  irkerummet er pietitisk indrettet. P

  rædikestolen er indbygget i selve alteret. Kirken rummer gravkammer for indehaverne af Marienborg og Liselund lystslot. Bl.a. Elsa Gress er begravet på kirkegården.

  Keldby kirke

  Kirken er såvidt vides påbeyndt allerede i 1175. Bygget i røde munkesten.

  Keldby betyder KIldeby og kirken er bygget i nærheden af en hellig kilde. I 1372 blev det bestemt, at alle der skænkede gaver kunne opnå en særlig aflad – det gav kirken store rigdomme. Omkring 1480 blev kirken overhvælvet og koret forhøjet med skifter af kridtsten. Kirken har en sengotisk fløjaltertavle og prædikestolen er fra 1586. Kalkmalerierne er udført af den berømte Elmelundemester - det vil vores guide Sven Skov fortælle mere om.

  Fra Keldby kører vi til Liselund Lystslot, som er skabt af Antoine og Lisa de Calmette i slutningen af 1700-tallet.

  Vi skal bl.a. se den rummelige spisesal og spøgelsesværelset. Efter den guidede omvisning fortsætter vi i parken, hvor vi skal se Det norske Hus og Det kinesiske Lysthus (dog kun udefra).

  Sandwich og kaffe n

  ydes når det passer i dagens program.

  Prisen for turen inkl. 3 omvisninger, sandwich med øl eller vand og kaffe samt bidrag til fælles transport er 250 kr pr person. Turen gennemføres ved mindst 15 deltagere – dog max 25.

  Tilmelding senest den 1.august 2020 . Tilmelding til foreningens kasserer Aase Schmidt, email aase.v.schmidt@gmail.com – betaling til foreningens konto reg. nr 1551 konto 8054118. Angiv ved tilmelding om I kører selv og evt. hvor mange pladser der er i bilen, samt tlf.nr og/eller mailadresse.

 • ons
  23
  sep
  2020
  TilgårDodekalitten

  – turen gennemføres i egne biler – tilskud til fælles transport.

  Dodekalitten ved Kragenæs er et kæmpestort udendørs kunstværk, skabt af billedhuggeren Thoms Kadziola og placeret mellem gravhøje ved Glentenæs tæt på Kragenæs havn.

  Det består af 12 stenstøtter på 7-9 meter og en vægt på 25 -45 ton. De øverste to meter er udhugget som ansigter. Desuden er der et 12 kanals lydanlæg, så der er både noget for øjet og for øret.

  Vi får en guidet tur ved kunstværket.

  Fra Kragenæs fortsætter vi til Nakskov, som er Lollands største by. Nakskov var tidligere en betydelig værftsby. Det var her nakskovitten H.N.Andersen i slutningen af 1800-tallet stiftede søtransportvirksomheden Østasiatisk Kompagni.

  Trods industrialisering har Nakskov bevaret en del gamle bygninger – bl.a. mange gamle bindingsværkshuse, pakhuse og købmandsgårde.

  I dag er det industrier af forskellig art, der udgør Nakskovs erhvervsliv og skibsfarten har fået mindre betydning

  Vi får en guidet rundtur i byen med fortælling om Nakskov før og nu.

  På et passende tidspunkt i programmet nyder vi sandwich med drikkevarer (inkl. i prisen)

  Tilmelding senest 20.august 2020 til foreningens kasserer Aase Schmidt på mail : aase.v.schmidt@gmail.com. Prisen 275,-kr pr person indbetales på foreningens konto reg.nr. 1551 kontonr. 8054118. . Angiv ved tilmelding om I kører selv og evt. hvor mange pladser der er i bilen samt tlf.nr og eller mailadresse.

  Turen gennemføres med min 15 deltagere