• tors
  24
  jun
  2021
  kl. 10Kulsbjergvej 2, 4773 Stensved

  Tur til Kulsbjerg og Beværterhuset

  Kør/selv tur med madpakke torsdag 24. juni kl. 10.00 : Kulsbjergvej 2 (indgang øvelsesplads).

  Vi kan desværre ikke komme op til selve Kulsbjerg, da Hjemmeværnet har øvelser på bjerget det meste af juni. Men vi får fortællingen om de 85 ejendomme, der blev til øvelsespladsen

  Vi gør et kort stop ved Mallings Kløft på vej til Beværterhuset. Hør Mallings hemmelighed.

  Vi nyder den medbragte mad ved Beværterhuset. Der er borde og bænke til 20. – Vi skal også have fortællingen om Linnedfabrikken Blegen og naturkløften.

  Man medbringer madpakke og godt humør. Ellers er turen gratis.

   Tilmelding til turleder Vagn Boberg Nielsen: Tlf. : 40 37 72 45 sen. 22/6.

 • tors
  12
  aug
  2021
  kl. 0930Mosede Fort, Greve og København

  Bustur til Mosede fort og Frihedsmuseet – torsdag den 12.august 2021

  Bussen kører fra parkeringspladsen bag Næstved station – ved Rugvænget – kl. 9.30 og der er mulighed for opsamling i Rønnede.

  Vi kører først til Mosede fort. Fortet har opbygget en moderne udstilling, hvor alle sanser tages i brug, for at formidle historien om danske krigsforberedelser under 1.verdenskrig.

  Alt fra den europæiske historie ned til soldaternes hverdag bliver formidlet, så man ikke kan undgå at blive fanget af det.

  Efter besøget på fortet kører vi få hundrede meter til den hyggelige Mosede havn, hvor vi spiser en lækker frokost (drikkevarer for egen regning) på restaurant Jenners Seaside, hvor der en smuk udsigt over Køge bugt.

  Herfra kører vi til Frihedsmuseet ved Kastellet i København. Frihedsmuseet nedbrændte i april 2013 ved en pyromanbrand, men det lykkedes at redde alle kulturhistoriske genstande ud af bygningen. Åbningen af det nye frihedsmuseum skete i juli 2020. 

  Hvad kan vi opleve på museet ?

  Du kan gå med under jorden i det besatte Danmark, og komme helt tæt på den danske modstandskamp. I besættelsestidens skyggefulde gader møder du 5 historiske personer, som på hver sin måde, har valgt side i den barske modstandskamp under 2.verdenskrig.

  Du bliver inviteret indenfor i deres svære valg og dilemmaer.

  Med billetten følger en audio-guide, som vækker fortidens stemmer til live og guider dig gennem udstillingen – audio-guiden er på dansk og nem at bruge.

  Hvis tiden tillader det, kører vi til Mindelunden i Ryvangen og går en tur inden vi returnerer til Næstved, med mulighed for afstigning i Rønnede.

   

  Samlet pris for turen incl. bus, entreer og frokost er i alt 425 kr /person. Turen gennemføres med mindst 25 personer.

  Tilmelding til foreningens kasserer Aase Schmidt – mail aase.v.schmidt@gmail.com senest 12.juli.

  Betaling ved tilmelding på foreningens konto regnr. 1551 konto 8054118

 • man
  13
  sep
  2021
  ons
  15
  sep
  2021
  kl. 0700Rügen

  Rügen - 3 dage med skønne oplevelser

  Oplev historiens vingesus med Historisk samfund for Præstø Amt på en spændende 3 dages tur til Rügen. På turen skal vi på "sporet" af fortiden, vi skal opleve "61 minutter" i timen, vi skal slappe af og opleve skøn natur.

  Efterårstur til Rügen og Stralsund, mandag 13.-onsdag 15.september 2021 .

  I samarbejde med De grønne busser inviterer vi til efterårstur til Rügen og Stralsund.

  Start fra Næstved kl. 7.00 – opsamling i Præstø og Stensved. Herfra kører vi til Gedser og tager færgen til Rostock. På færgen kan vi enten spise den medbragte madpakke eller spise på færgen. Fra Rostock kører vi ad den gamle vej mod Stralsund. Vi passerer jagtslottet Gelbensande, der blev brugt af bl.a. Dronning Aleksandrines forældre.

  Vi kører i gammelt DDR-område, og passerer byen hvor den sidste DDR-generalsekretær bor, på vej ud til kysten – gennem Nationalparken. Selvfølgelig med pauser og buskaffe undervejs.

  Videre ad de små veje over højbroen ved Stralsund. Middagen venter på vores hotel – Hotel Sassnitz.

  Tirsdag morgen er der morgenmad på 9.etage på hotellet. Derefter heldagsudflugt på Rügen. Vi skal med traktortog til Kap Arkona. Derfra sydpå til Putbus, hvor vi skal på udflugt med Rasende Roland, et smalsporet damptog – her er der lejlighed til frokost på egen hånd (ikke incl.).

  Vi skal også opleve Prora, en af verdens største bygninger, der blev opført af Alber Speer under Hitler. Bygningen skulle være ferieparadis for bl. a. Berlins befolkning, men den kom aldrig i brug.

  Derefter er der middag på hotellet.

  Onsdag morgen efter morgemaden tager vi til Mariakirche i Bergen på Rügen og turen går tilbage til fastlander. Vi har et par timer i byen Stralsund på egen hånd. Stralsund har en lang historie og var på et tidspunkt svensk.

  Sidst på eftermiddagen kører vi mod Rostock. På færgen hjem er der aftenbuffet.

  Prisen for hele turen 2756 kr per person i dobbeltværelse – tillæg for enkeltværelse 345 kr.

  Prisen inkluderer : bus, færgeoverfart, hotel moms og trafikafgifter, 2 x morgenmad, 2x 3 retters aftenmenu, 1 aftenbuffet på færgen hjem, 2 udflugter og bidrag til Rejsegarantifonden.

  Tilmelding til De grønne busser – mail: info@de-gronne-busser.dk. Ved tilmelding udstedes rejsebevis. Depositum forfalder efter 8 dage. Restbeløbet skal være betalt senest 30.juli 2021.

  Turen gennemføres med min. 25 personer. Nærmere om opsamling og hjemkomst efter tilmelding.