Event Information:

 • tors
  12
  aug
  2021

  Bustur til Mosede fort og Frihedsmuseet

  kl. 0930Mosede Fort, Greve og København

  Bustur til Mosede fort og Frihedsmuseet – torsdag den 12.august 2021

  Bussen kører fra parkeringspladsen bag Næstved station – ved Rugvænget – kl. 9.30 og der er mulighed for opsamling i Rønnede.

  Vi kører først til Mosede fort. Fortet har opbygget en moderne udstilling, hvor alle sanser tages i brug, for at formidle historien om danske krigsforberedelser under 1.verdenskrig.

  Alt fra den europæiske historie ned til soldaternes hverdag bliver formidlet, så man ikke kan undgå at blive fanget af det.

  Efter besøget på fortet kører vi få hundrede meter til den hyggelige Mosede havn, hvor vi spiser en lækker frokost (drikkevarer for egen regning) på restaurant Jenners Seaside, hvor der en smuk udsigt over Køge bugt.

  Herfra kører vi til Frihedsmuseet ved Kastellet i København. Frihedsmuseet nedbrændte i april 2013 ved en pyromanbrand, men det lykkedes at redde alle kulturhistoriske genstande ud af bygningen. Åbningen af det nye frihedsmuseum skete i juli 2020. 

  Hvad kan vi opleve på museet ?

  Du kan gå med under jorden i det besatte Danmark, og komme helt tæt på den danske modstandskamp. I besættelsestidens skyggefulde gader møder du 5 historiske personer, som på hver sin måde, har valgt side i den barske modstandskamp under 2.verdenskrig.

  Du bliver inviteret indenfor i deres svære valg og dilemmaer.

  Med billetten følger en audio-guide, som vækker fortidens stemmer til live og guider dig gennem udstillingen – audio-guiden er på dansk og nem at bruge.

  Hvis tiden tillader det, kører vi til Mindelunden i Ryvangen og går en tur inden vi returnerer til Næstved, med mulighed for afstigning i Rønnede.

   

  Samlet pris for turen incl. bus, entreer og frokost er i alt 425 kr /person. Turen gennemføres med mindst 25 personer.

  Tilmelding til foreningens kasserer Aase Schmidt – mail aase.v.schmidt@gmail.com senest 12.juli.

  Betaling ved tilmelding på foreningens konto regnr. 1551 konto 8054118