Våbenskjold

Klik på våbenskjold for at gå til den danske Wikipidia side, hvor du kan finde flere informationer.

Amt

Præstø

I amtsvåbnet ses Gåsetårnet i Vordingborg flankeret af de to hvide kridtklinter, Stevns klint og Møns klint. St. Hedding hørte under Præstø Amt indtil 1970.

Købstader

Præstø

Præstø købstads våbenskjold viser en præst, som holder en gulfarvet kalk i sin venstre hånd mens den højre er hævet som for at foretage en velsignelse. I 1403 fik Præstø købstadsrettigheder.

Stege

Steges byvåben viser et uddrag af byens borg, symmetrisk opbygget med indgangstårnet centralt placeret i midten med borgmurene herfra udgående, hver med et tårn. Stege blev købstad i perioden 1535 - 1850.

Næstved

Det er smukt med den blå bund, de korslagte guld nøgler, som er Sct. Peders nøgler til himmerriget. De 3 dele i skjoldet fortæller om byen Næstved : Nationalitet - Den danske konges krone Kultur - Symboliseret ved Sct. Peders nøgler. Geografien - De hvide bølge striber er Susåen. Byvåbnet er fra 1280 - måske Danmarks ældste.

Vordingborg

Vordingborg købstads våbenskjold viser del af en borgmur forsynet med et tårn placeret over blå bølger.Over borgmuren er placeret 4 pyramideformede figurer. Vordingborgs nye byvåben forestiller den fritflyvende vildgås.

Store Heddinge

Store Heddinges våbenskjold forestiller byens hvide kridtstenskirke med en stor rundbuet port og kors placeret 3 steder. Over den svæver en sekssidet stjerne, en måne i aftagende og en gedebuk. Det latinske navn for gedebuk er Hædus = Heddinge. Efter 1970 blev kommunevåbnet overtaget af den nye Stevns kommune.